U zit al een tijd te broeden op een geweldig idee voor een app en bent op zoek naar een goede partner om deze applicatie voor u te ontwikkelen? Zoek niet verder, Santo ontwikkelt voor u de app waar u de wereld mee zal veroveren.

Native app versus web app

Er bestaan heel wat misverstanden over apps. Er bestaan web apps en native apps. Een native app is een applicatie die geschreven is voor een specifiek besturingssysteem zoals bijvoorbeeld iOS voor iPhone, Android, of Windows Phone. Dat kan een game zijn, een agenda, een foto applicatie, en zo veel meer. Een web applicatie daarentegen is een applicatie die werkt vanuit de browser. De app haalt zijn gegevens van het internet en het gebruik hiervan hangt grotendeels af van het feit of je op je toestel beschikt over een internetverbinding of niet. Het belangrijkste verschil met een native app is dat een web applicatie los staat van het besturingssysteem op je apparaat.

Wat moet ik dan kiezen?

Veel hangt af van de doelstellingen die u stelt voor de app. Het grootste voordeel van een web applicatie is dat deze beschikbaar is op alle mogelijke toestellen met een browser en dit gaat verder dan enkel de smartphones. Een web app moet slechts eenmaal ontwikkeld worden, en je kunt vrij zeker zijn dat de app op verschillende toestellen blijft werken, ook de toestellen die in de toekomst verschijnen.

De native app moet in meerde talen gecodeerd worden voor de verschillende platformen, zoals iOS voor iPhone, Android of Windows Phone. Deze platformen hebben hun specifieke voorwaarden waaraan de native app moet voldoen. De kostprijs en ontwikkelingstijd van een web app ligt om deze reden beduidend lager. Dient er een update doorgevoerd te worden, dan doet u dat direct via ftp en deze upgrade zal ook meteen voor iedereen toegankelijk is. Bij een native app moet de gebruiker de applicatie downloaden op zijn toestel en verwacht dus een handeling van de eindgebruiker. De native app blijft dan ook zonder internetconnectie beschikbaar. Het grote voordeel van een native app is dat deze optimaal gebruik kan maken van de functionaliteit van uw toestel, zoals bijvoorbeeld de ingebouwde camera, de microfoon, de agenda…

U kan toch niet kiezen? Wij nodigen u graag uit om samen het vergelijk te maken.

Add a new comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Be cool and play nice. You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>